Ga naar de inhoud

Waterford Single Farm Origin Ballymorgan 1.2

69.99

De Waterford Ballymorgan 1.2 is een van de eerste single malt whisky releases van de Waterford Distillery in Ierland. Deze tweede Ballymorgan releases is gebotteld in de Farm Origin Series die gefocust is op het terroir in whisky. Deze release is gemaakt van Overture gerst van de boerderij van Robert Milne in Wexford. De Ballymorgan heeft gerijpt in first fill American oak, European new oak, French Oak en Vin Doux Naturel barrels.

Gebotteld in 2020 op 50% alc. Oplage; 9000 flessen.

  • Neus: fijne chocolade tonen met fruit tonen die er langzaam tussendoor komen
  • Smaak: stevige vanille en appel tonen met chocolade, limoen en een vleugje kruidnagel
  • Afdronk: cederhout, gerst en de zoetheid van groene appels

Op voorraad

Waterford is gebaseerd op één leidend principe: het draait allemaal om het terroir – één plek, één boerderij, één geest.
Door gebruik te maken van enkele oogsten Ierse gerst van individuele boerderijen, heeft het distilleerderijteam elementaire whisky’s gemaakt die een smaak van plaats en tijd uitdrukken. Elke batch whisky is gemaakt om de unieke smaken van de onderliggende gerst en al zijn herkomst te maximaliseren.

De eerste batches Single Farm Origin-releases laten zien hoe verschillende whisky’s kunnen zijn als de bron van de gerst is veranderd – een diepe duik in de smaken die gerst aan whisky geeft.