Het afgelopen jaar stond voor Elise vooral in het teken van het openen van haar eigen bar/sociëteit/proeflokaal onder de winkel. Een project waar ze al lang mee bezig is, en wat ontzettend gaaf geworden is! (zie www.fdroosevelt.nl voor info & foto’s!) Helaas, door COVID-9 en alle geldende restricties kan die bar niet open, ontzettend zonde. Om toch lekker aan de slag te kunnen met cocktails en mooie drankjes is Elise aan de slag gegaan met cocktails voor thuis!
Deze “Homemade by Elise” cocktails worden gemixt door Elise zelf, en vervolgens afgevuld in mooie flesjes van 200ml. Dit is goed voor cocktails, of soms zelfs 4 cocktails! Een flesje Homemade Cocktail kost € 15,- per stuk en er zijn verschillende soorten. We zijn een beetje aan het experimenteren met verschillende recepten, en luisteren ook zeker naar onze klanten en wat zij lekker vinden!
Momenteel hebben we de volgende 4 varianten op voorraad, waarbij het zo kan zijn dat we de ene week de ene soort hebben en de andere week andere soorten… Zeker weten dat je een bepaalde cocktail kunt komen kopen? Mail dan even uiterlijk op donderdag van die week, zodat Elise kan zorgen dat deze vanaf vrijdagochtend klaar staat voor je… 😉
CHERRY MARTINI
Een mooie cocktail voor deze dagen! Met Cherry Heering kersenlikeur, Sir Edmond vanille gin en droge vermouth. Afgemaakt met 2 scheutjes sinaasappel-bitter…. Heerlijk!! Het recept is als volgt;
- 45 ml. Sir Edmond vanilla infused gin
- 20 ml. Cherry Heering likeur
- 10 ml. Del Professore Classic Vermouth
- 2 scheutjes Angostura Orange Bitters
(wil je ‘m zelf maken? shake alle ingrediënten in een cocktailshaker, giet door een zeefje in een mooi martini-glas en geniet!)
Een flesje a 200ml. Cherry Martini is genoeg voor 2 drankjes, je hoeft alleen nog je mooiste cocktailglas tevoorschijn te halen en het drankje van te voren even goed te koelen!
APPLE ‘N SPICES INFUSION
Nog zo’n klassieker! Deze “infusion” maakt Elise al jaren aan jaren voor evenementen en bijv. het whisky-festival… En dit keer maakte ze ‘m klaar voor onze klanten, zodat je er nu ook thuis van kunt genieten!
Een combinatie van verse appel, bruine suiker, appelsap, vanillestokjes, kaneelstokjes en kruidnagel wordt verwarmd en een klein beetje ingekookt. Na het afkoelen gaat hier 2/3 bourbon bij en staat het mengsel 2 dagen in de koelkast om goed te kunnen trekken. Daarna wordt de infusion gezeefd en gebotteld. Drink ‘m puur over ijs, of in een mix met ginger ale!
- 50 ml. Homemade Infusion
- 100 ml. Franklin & Sons Ginger Ale
- Veel ijs!
Een flesje a 200ml. Homemade Infusion is goed voor 4 drankjes!
TOT FASHIONED
Een Old Fashioned met een (rum)twist… Op basis van Black Tot rum, met een barlepel Cointreau, suikersiroop, cocktailbitters & chocolade bitters. Het recept;
- 50 ml. Black Tot rum
- 10 ml. Suikersiroop
- 5 ml. Triple Sec (Cointreau)
- 1 scheutjes Cocktail Bitter
- 3 druppels Cacao Bitter
Een flesje a 200ml. Tot Fashioned is goed voor 2 drankjes, zorg dat deze van te voren goed gekoeld is, giet 100 ml. in een mooi tumbler-glas met ca. 4 a 5 ijsblokjes, even roeren en genieten maar!
FILTHY BREW
Een cocktail voor de koffie-liefhebber! Met Ron de Jeremy Spiced rum, Creme de Cacao blanc & verse koffie. Kant-en-klaar voor u gemixt. Thuis hoeft u er alleen nog ijsklontjes bij te doen, en klaar is die heerlijke cocktail!! Het recept;
- 60 ml. Ron de Jeremy Spiced rum
- 20 ml. Creme de Cacao blanc
- 60 ml. vers gezette koffie
- 2 druppels chocolade bitter
Een flesje a 200ml. Filthy Brew is goed voor 2 drankjes, zorg dat deze van te voren goed gekoeld is, giet 100 ml. in een mooi tumbler-glas gevuld met ijsblokjes, even roeren en genieten maar!
(foto boven; gemaakt door Gijs Proost )