Ga naar de inhoud

Idi di Marzo Atto Finale Apassimento

22.99

 

Een intense Appassimento van 17% met druiven uit Abruzzo en Puglia. 
Gecertificeerd Sustainable, Biologisch en Vegan. 

Het klapstuk, het spektakel, de ‘ATTO FINALE’! De meest intense wijn die men kan maken, maar ook zo zijdezacht geconcentreerd. Een ware finalewijn. 

De Atto Finale is gemaakt met een blend van Montepulciano en Primitivo druiven. De Primitivo wordt met de hand geoogst in de eerste tien dagen van september, de Montepulciano, ook met de hand op zijn laatst begin oktober. Door de handmatige oogst worden alleen de meest rijpe, mooie trossen geselecteerd. De druiventrossen worden in kratten gelegd en drogen voor zo’n 40 dagen voordat ze worden geperst. Hierna fermenteerd het sap rustig en geleidelijk voor zo’n 2 weken, hierbij ontstaat een natuurlijk alcoholgehalte van 17%. Dit is zeer goed geintegreerd in de wijn en zorgt voor de overdracht van het vele smaakgeweld in de wijn. Hierna volgt een rijping in houten vaten van 550 liter gedurende 15 maanden (50% van het hout is nieuw en 50% van de tweede en derde passage). Het resultaat is een krachtige wijn met een diepzwarte kleur. Een ware explosie van bramen, zwarte bes, de specerijenlade en leer in de neus. In de mond krachtig, intens rijpe braam, rozenbottel en een zeer lange lengte. De Atto Finale staat goed op zichtzelf, en past ook bij oude kazen en hoofdgerechten op basis van vlees met smaakvolle seizoensgroenten.

 

Categorie:

Het landgoed van Idi di Marzo is gelegen in Villamagna, in het mooiste druiventeeltgebied van de Abruzzo. Hier drukken de inheemse druivenrassen van Abruzzo – onder andere Montepulciano, Pecorino en Trebbiano – al hun frisheid en intensiteit met verve uit

 

.