Ga naar de inhoud

Juli 2024; acties, nieuws & proeverijen

(Bijna) Juli 2024, en terwijl ik dit schrijf is het super zonnig en mooi weer! En dat vraagt natuurlijk om rosé en witte wijn! We hebben onze eigen geblende witte wijn uit Portugal inmiddels binnen en die vind al gretig aftrek. Deze wijn is gedurende de zomermaanden onze wijn van de maand, en is slechts € 49,99 per doosje a 6 flessen! (€ 9,99 per fles) Daarnaast hebben we een aantal mooie witte & rosé wijnen die de gehele zomerperiode extra voordelig geprijsd zijn, zoals de Chemins des Lions uit Frankrijk of de Campi Rudi serie uit Puglia, Italië!

Als whisky van de maand deze keer de prachtige Cú Bòcan Creations #6! Een licht-geturfde single malt gemaakt bij de Tomatin Distilleerderij (in de Highlands van Schotland) die een rijping heeft gehad op ex-PX sherryvaten én Rum vaten. Je mag tonen van rum & rozijnen verwachten, met een licht-rokerig randje… een barbecue whisky bij uitstek! Daarnaast is onze proeverij-agenda voor het najaar van 2024 inmiddels aardig gevuld en staat deze online (klik voor proeverij-agenda) en hopen we vooral op een paar mooie zomerse weken volop genieten van bbq, mooi weer, vrije dagen en vakantie!

Wijn van de Maand: Quinta da Alorna Vinho Branco Especial - blended by DH17!​

In het laatste weekend van Januari van dit jaar is Wouter namens ons naar Portugal gemogen, om hier voor het eerst  onze eigen witte wijn te blenden bij wijnhuis Quinta da Alorna. Quinta da Alorna is een wijnhuis in de regio Tejo, een Wijnstreek in het midden van Portugal (ca. 45 min. van Lissabon af)

Deze “Vinho Branco Especial” werd gemaakt van 40% Viognier, 30% Fernao Pires, 20% Arinto en 10% Chardonnay. Bekende soorten en minder bekende druivensoorten uit Portugal, om zo toch een authentieke Portugese wijn te kunnen brengen 😉  De wijn is gebotteld dop 12,5% alc. en is een prachtige, frisse en zeer smaakvolle wijn die goed past bij allerlei lichtere, zomerse gerechten! Kom ‘m gerust even proeven!

€ 9,99 per fles / € 49,99 per doosje a 6 flessen!

Whisky van de Maand; Cú Bòcan Creations #6!

Cù Bòcan wordt gedistilleerd bij de Tomatin Distillery. Ooit begonnen met een verkeerde levering van geturfde malt die toch verwerkt werd tot whisky… Een viering van de subtiliteiten van rook en perfect uitgebalanceerde zoetheid, Cù Bòcan is een experimentele Highland Single Malt die innovatieve vatrijpingen onderzoekt om whisky’s vol intriges en verrassingen te creëren.

Voor deze Creations #6 heeft Tomatin de licht geturfde spirit gelagerd in Pedro-Ximenez sherryvaten en Jamaicaanse rumvaten. Dit resulteert in een licht-geturfde whisky met smaken van geroosterde Jamaicaanse gembercake, Bonfire Toffee, Spiced Plum Jam, Amaretto kersen en Daim chocolade. Gebotteld op 46% alc.

Tomatin’s Cú Bòcan Creation-serie is gemaakt voor degenen die de conventies trotseren. Als je merkt dat je zegt ‘Ik neem mijn go-to’, dan is dit misschien niet de whisky voor jou… Creations zijn beperkte eenmalige releases, gedistilleerd in de sneeuw, gemaakt door de elementen en genoten door de nieuwsgierige whisky-drinker!

In de mond heeft deze Creations #6 een heerlijk donkere smaak, die begint met amaretto-kersen en gezouten, met karamel omhulde zoethout, gevolgd door een uitbarsting van gekruide pruimenjam en een vleugje Fisherman’s Friend-pastilles. Een fluweelzachte, satijnachtige textuur omhult het gehemelte, gevolgd door een aanhoudende stroopafdronk.

€ 65,-  per fles 

Nog meer zomerse wijnen in de actie!

CHEMIN DES LIONS ROOD, WIT & ROSÉ!

CHEMIN DES LIONS CHARDONNAY / WIT: Een houtgerijpte Chardonnay die niet door een overdaad aan vanille verveelt… Rijpe druiven worden geplukt in de wijngaarden rond het dorp Homps, met de mediterrane invloeden van de Golfe du Lion. Tijdens de gisting blijft de wijn gedurende 1 maand bij de most, deze wordt regelmatig geroerd om zo alle verfijnde smaken los te maken. Hieraan dankt deze wijn ook zijn krachtige en rijke smaak. Een rijping op Frans eiken hout volgt om het geheel van smaken te laten trouwen. Een ronduit schitterende Chardonnay! – Rijke botertoetsen aangevuld met fruitige toetsen van mango, ananas, jonge mandarijntjes en citrus fruit. Alles voorzien van een onderliggende maar perfect evenwichtige minerale frisheid

CHEMIN DES LIONS PINOT NOIR-MERLOT / ROOD: zwoel, hartverwarmend en zijdezacht. 50% op Frans eiken gerijpte Merlot aangevuld met 50% Pinot Noir is de bijzondere verhouding in deze wijn. De wijngaarden liggen rond het dorp Pépieux, met de mediterrane invloeden van de Golfe du Lion. De Pinot Noir zorgt ervoor dat alleen lichte en soepele tannines in de wijn te vinden zijn. Maar onderschat de subtiele kracht van de Merlot niet met zijn rijp fruit! – Zachte en lichte aanzet, met rijp, rood fruit en soepele tannines. Een zachte kruidigheid geeft het geheel een mooie finale. Zeer smaakvol door zijn fruit, lichte kruidigheid en een mooie toets vanille

GRIS DES LIONS GRENACHE / ROSÉ: Een ‘Gris’ wijn is een Franse term voor een wijn zonder maceratie met de schillen van de rode druif, in dit geval de altijd subtiele en liefdevolle Grenache, waarbij de geperste wijn met een blozend kleurtje wordt verkregen. Deze rosé heeft een betoverende lichtroze kleur met mooie heldere blik. – Een fijne en elegante neus waarbij de aangename tonen van bessen en frambozen naar voren komen. Zeer fruitige en verfrissende wijn met evenwichtige zuren en wat mineraligheid. Perfect in balans, en met een lange fruitige afdronk is deze Grenache Gris Rosé uniek in zijn soort. Een gris die naar meer smaakt! (de rosé is er nu ook in een Magnum-fles, voor slechts € 23,99 p/fles)

€ 9,99 per fles, € 49,99 per doos a 6 flessen (mag gemengd!)

Campi Rudi rood, wit & rosé; doosje voor € 40,-

PUGLIA ROSSO: De blend bestaat uit Negroamaro, Primitivo en Nero di Troia én de Sangiovese-druif! Donker robijnrood van kleur, zeer geconcentreerd met een intense en indrukwekkend geur. Een goede balans tussen fruitig en kruidig, een aangename hint van zoethout en vanille door de houtrijping. In de mond is het een zachte en volle wijn, fijn en evenwichtig met elegante tannines. Perfecte bbq-wijn!

PUGLIA BIANCO: gemaakt met Trebbiano en Verdeca. Een goede balans tussen fruitige en groen-kruidige tonen en een aangename hint meloen en eucalyptus. In de mond is het een zacht frisse en smaakvolle wijn, fijn en evenwichtig met elegantie!

PUGLIA GRIGIO DI GRIGIO (ROSÉ): een blush wijn met een elegante lichtroze tint door een korte persing en zeer kort schilcontact. Gekenmerkt door een aangenaam bloemenboeket, is het delicaat in zijn finesse. In de mond een fris en zacht aroma met een milde, sappige afdronk.

Idi di Marzo rosé & wit uit Italië! - € 9,99 per fles

Idi di Marzo Sette Vizi Trebbiano is de meest traditionele en historische van de Abruzze witte wijnen.Fruitig en geurige wijn, met aroma’s van witte bloesem. In de smaak is de wijn fris en perfect in balans, met citrustonen en exotisch fruit; zeer aangenaam als aperitief bij een breed scala aan gerechten

Idi di Marzo Amabilis Rosé is een unieke rosé, in elk opzicht, gemaakt van 50% Merlot van Terre di Chieti, en 50% Montepulciano uit Abruzzo. Bijzonder, complex, rood fruit, verse specerijen, zacht mondgevoel, frisse ruggengraat, vrijgevig en plezierend.

Nieuwe whisky-releases!

In de zomermaanden komen er vaak veel minder nieuwe whisky’s op de markt… maar gelukkig hebben we toch wel een paar leuke nieuwe whisky’s die we even willen benoemen! Allemaal gelimiteerd verkrijgbaar, op = op :-/ 

TURNTABLE TRACK #4; ONE WAY OR ANOTHER, EN TRACK #5; HARDER, BETTER, FASTER, STRONGER!

De Turntable Track #4; One Way or Another is gewijd aan de Blondie-hit uit 1979 en is een van de eerste twee limited edition 2024’s van de gebroeders Stevenson. Track #4 is ontstaan ​​uit hun fascinatie voor oude graanwhisky-vaten en de toewijding om de grenzen van blended whisky te verleggen, zoals Alasdair zei. De mix van 78% graan en 22% moutwhisky geeft tonen van gezouten karamel, citrus en warme banaan van Strathclyde first fill bourbonvaten en Invergordon rode wijnvaten van de Invergordon-distilleerderij. Gebotteld op 46% alc.

De blend breakdown voor Turntable Track #04: One Way or Another: 

  • 30% Strathclyde 1st-fill Bourbon Barrels 
  • 21% Invergordon – ex-Red Wine Barrels
  • 15% Cameronbridge ex-Marsala Barrels
  • 12% Cameronbridge ex-Madeira Barrels
  • 22% Linkwood 1st-fill Bourbon Barrels

 

Met Turntable Track #5; Harder, Better, Faster, Stronger wilde Turntable een zeer krachtige en toch evenwichtige whisky produceren. De krachtige, onverdunde ervaring maakt gebruik van componenten zoals Tamdhu First Fill Oloroso Sherry Butts en Dalmunach First Fill Bourbon Barrels – voor heerlijke tonen van chocolade-amandeltaart met sappige perziken en vanillecrème. 

De blend breakdown voor Turntable Track #05: Harder, Better, Faster, Stronger:

  • 26 procent Tamdhu 1st-fill oloroso sherry butt
  • 21 procent Dalmunach 1st-fill bourbon barrel
  • 18 procent Mannochmore 1st-fill bourbon barrel
  • 22 procent Girvan 1st-fill bourbon barrel
  • 13 procent Girvan ex-marsala barrels

De combinatie van vaten heeft de vijfde gelimiteerde Turntable whisky een explosief karakter gegeven. Track #5; Harder, Better, Faster, Stronger heeft een rijke body met tonen van perzik, chocolade amandeltaart met vanilleroom. De whisky werd gebotteld op 59,1% alc., voor het eerst een Turntable whisky op vatsterkte!!

– – –

ARDBEG VINTAGE_Y2K 23 YEARS OLD

Deze eerste release van de Y2K-serie vertegenwoordigt een glorieuze mix van serendipiteit en vakmanschap. Deze whisky, die 23 jaar lang heeft gerijpt in een fusie van Oloroso-sherry- en bourbonvaten, biedt een complex panorama van smaken en aroma’s.

De neus is een delicaat samenspel tussen citroenbalsem en lijnolie, subtiel geaccentueerd door heidehoning en creosoot. In de mond vindt hij een sublieme balans: intens zoet en toch klassiek rokerig, onderbroken door tonen van pepermunt en anijs die geleidelijk veranderen in rijke gemalen koffie en eikenhouten tannines. Een whisky die zijn tijdperk inkapselt en tegelijkertijd overstijgt: Ardbeg Y2K is een zeldzame en tijdloze schat. Gebotteld op 46% alc. en gelimiteerd verkrijgbaar voor € 725,- per fles >> online bestellen

– – –

BERRY BROS & RUDD SINGLE GLEN MORAY VIOGNIER CASK 2007 / 17 YEARS OLD

Deze single cask Glen Moray 2007/17 Years Old werd exclusief gebotteld voor de “Friends of Berry Bros & Rudd The Netherlands” waar wij één van de 8 winkels in Nederland van zijn! We mochten in Februari van dit jaar naar Londen om onze eigen single cask uit te zoeken dat is deze beauty geworden! Wát een prachtige whisky! Gebotteld op 56% alc., er zijn 212 flessen van deze whisky gebotteld. De whisky heeft gerijpt in vat nummer #5764, de eerste rijping is geweest op een ex-Hogshead, waarna een finish volgde op een ex-Viognier vat! Een mooie witte wijn-finish, dat zien we niet vaak… 

Op de neus biedt deze whisky rijpe perzik en een hint van abrikozenbloesem, harmonieus vermengd met subtiele vanille en een vleugje florale elegantie van de viognierdruif. De smaak vertelt een verhaal van twee werelden: frisse groene appel ontmoet de kruidigheid van kaneel en een vleugje witte peper. De afdronk onthult zoete citrus en zacht eikenhout, wat een langdurige echo van frisse zomerboomgaarden en exotische aroma’s van verre kruidenbazaars achterlaat. € 144,99 per fles >> online bestellen

We hebben deze week onze proeverij agenda voor de maanden September tot December 2024 aangevuld en deze vindt je nu terug op onze pagina proeverij-agenda! Natuurlijk is er ook de mogelijkheid een privé proeverij of workshop te boeken… U kunt bij ons terecht voor allerlei verschillende proeverijen, workshops en masterclasses met zo’n beetje elke soort (sterke) drank. En ook voor cocktailcatering of een pop-up bar op uw evenement kunt u bij ons uitstekend terecht! We zijn nu eenmaal goed met drank 😉 

Wilt u een vrijblijvend een prijsopgave aanvragen, of bent u benieuwd naar wat wij voor uw evenement kunnen betekenen? Neem gauw contact met ons op!!