Ga naar de inhoud

Holyrood Height of Arrows Gin 43%

41.99

Height of Arrows is een gin geïnspireerd op de manier waarop ze bij Holyrood whisky maken. Het uitgebreide scala aan smaken van Whisky is afhankelijk van de expertise van distilleerders in het gebruik van slechts drie ingrediënten: water, gemoute gerst en gist. Bij het creëren van Height of Arrows probeerden zij een gin te creëren die hetzelfde principe volgde van het gebruik van een paar ingrediënten en deze naar een hoger niveau bracht om een overvloed aan smaak te bereiken.

Om Height of Arrows serie te creëren hebben ze de productie gericht op het essentiële botanische ingrediënt, jeneverbes, waarbij elke iteratie deze bes op een andere manier gebruikt. Height of Arrows laat de complexe smaken van jeneverbes zien, terwijl toevoegingen van Isle of Skye zeezout en natuurlijke bijenwas samengaan met jeneverbes om een verdere diepte van smaak te geven en een gelaagde textuur te creëren.

Height of Arrows is een gin die wordt gedistilleerd uit het DNA van Holyrood als whiskymaker. Whisky maken werkt met eenvoud. Gerst, water en gist. Deze zelfde mentaliteit is toegepast op Height of Arrows, een gin die de jeneverbes als uniek botanische product laat zien en die versterkt met twee extra smaken, zout en bijenwas. Deze smaken voegen diepte, mondgevoel en textuur toe. Height of Arrows nodigt gin-fans uit om een nieuwe richting in het moderne gin-maken te verkennen; een richting die de hedendaagse gin-drinkervaring naar een hoger niveau tilt. Gebotteld op 43% alc.

Categorie:

De Holyrood Distillery staat in Edinburgh. Dit is de eerste nieuwe single malt whisky distillery in die stad in bijna een eeuw. Een feit waar ze zeer trots op zijn. Opgericht in 2019 is Holyrood een moderne distilleerderij in het hart van de historische stad. Geïnspireerd door hun omgeving, niet bang om te experimenteren en toegewijd in hun zoektocht naar de whisky van morgen. De oprichters wilden een distilleerderij in het leven roepen die de tradities van het vakmanschap en de nieuwe benaderingen van smaak met elkaar combineert. Een combinatie die het waardig is om de naam van de hoofdstad van Schotland te mogen dragen.