Ga naar de inhoud

Tomatin "The Sherry Collection" - nu verkrijgbaar!

Nieuw bij DH17 is de “Sherry Collection” Van Tomatin! Deze gelimiteerd verkrijgbare serie zal de unieke invloed van verschillende ex-sherryvaten laten zien, met klassieke Tomatin-whisky gerijpt in Manzanilla-, Palo Cortado- en Pedro Ximénez-vaten.

Versterkte wijn heeft een rol gespeeld in de creatie van Tomatin’s whisky door de geschiedenis heen, waarbij de distilleerderij sherryvaten uit Jerez gebruikte om meer dan een eeuw te rijpen. “The Sherry Collection” is echter gecreëerd om de moderne sherrycultuur te vieren, die een opleving heeft doorgemaakt, deels dankzij de groeiende tapas-scene en de veranderende eet- en drinkwensen van consumenten die op zoek zijn naar alternatieve keuzes. Tomatin’s bekroonde team heeft drie unieke expressies verfijnd, elk gebotteld op verschillende leeftijden om de whisky’s op hun hoogtepunt te laten zien… 

Tomatin "The Sherry Collection" 2014/10yo. Manzanilla Sherry Casks

CASKTYPE
Deel 1 van de Sherry Collection, Tomatin Sherry Collection 10 YO Manzanilla Edition is gerijpt in Manzanilla Butts. Gebotteld op 46% alc.

SMAAKNOTITIE:
Gedistilleerd in 2014 en twee jaar lang gefinisht in Manzanilla butts. De whisky kent ​​een mooie diepte met heerlijke aroma’s van zuurdesembrood en zoute popcorn in de neus, perfect in balans met gedroogd fruit, kamillethee, grapefruit, ahornsiroop en gezouten walnoot in de mond. Kenmerkend voor de Manzanilla is de afdronk licht zout met warme bruine boter! 

€ 79,99 per fles >> online bestellen

Tomatin "The Sherry Collection" 2008/15yo. Palo Cortado Sherry Casks

CASKTYPE
Deel 2 van de Sherry Collection, de 15yo. Palo Cortado Edition is gerijpt in Palo Cortado Butts. Gebotteld op 46% alc.

SMAAKNOTITIE:
Drie jaar gefinisht in Palo Cortado butts na distillatie in 2008. Aroma’s van sinteltoffee en gedroogde sinaasappel zorgen voor een rijke en uitnodigende introductie, gevolgd door tonen van melkchocolade, geroosterd fruitbrood en paranoten in de mond. Het heeft een pittige en complexe afdronk, met hints van zwarte thee en gember. 

€ 117,99 per fles >> online bestellen

Tomatin "The Sherry Collection" 2006/17yo. Pedro Ximénez Sherry Casks

CASKTYPE
Deel 3 van de Sherry Collection, de 17yo Pedro Ximénez Edition is gerijpt in Pedro Ximénez Sherry Butts. Vintage 2006, gebotteld op 46% alc.

SMAAKNOTITIE:
De langste rijping van de collectie, 17 jaar, inclusief een finish van acht jaar in PX-vaten. Een neus van heerlijke sticky toffee pudding en espresso wordt gevolgd door een combinatie van lemon curd, golden syrup, dadels, gedroogde vijg en muscovadosuiker op het gehemelte. De afdronk is lang met tonen van rum, rozijnen en decadente pure chocolade. 

€ 187,99 per fles >> online bestellen

– – –

Elke editie wordt geleverd in de klassieke Tomatin-fles van 70 cl met een opvallende verpakking die de rijke en rustieke tinten van het Schotse Hooglandlandschap combineert met de levendige kleuren van klassieke sherry.