Ga naar de inhoud

Ardbeg Traigh Bhan 19yo. – Batch 6 (2024)

279.99

The Singing Sands is de lokale naam voor Islay’s prachtige Traigh Bhan strand. Want deze betoverende plek heeft wit zacht zand dat zingt onder je voeten, een gezoem dat eb en vloedt met Islay’s winden en getijden.

Deze Small Batch 19 Years Old Ardbeg begroet de zintuigen met een delicaat aroma van olijfolie. Nieuwsgierige hints van vers gemaaid gras, gember en roet sissen in de neus. Verse pepermunt en gebakken brood cascaderen in klassieke Ardbeg smaken met pure chocolade en de verre geur van boerderijvuur. Een lange afdronk draagt ​​rijke rimpelingen van koffie en zoethout met zich mee die langzaam wegebben.

Ardbeg Traigh Bhan 19 Year Old Batch 6 werd gebotteld op 46,2% alc. Deze whisky is werkelijk een genot voor de zintuigen en zal zelfs de meest veeleisende whiskykenner bekoren. Geniet er puur of on the rocks van voor een onvergetelijke ervaring!

(LET OP: de whisky is beschikbaar vanaf 27 Augustus 2024!)

Op voorraad

Geïnspireerd door de ruige Traigh Bahn (uitgesproken als tri-van) stranden van Islay, is deze turfachtige rokerige single malt als geen ander. Elke batch onthult een iets andere expressie, wat een element van intrige toevoegt aan een toch al uitzonderlijk zeldzame whisky. Net als de golven die tegen de rotsen van Traigh Bahn beuken, bieden al deze verschillende batches aroma’s en smaken van zeenevel, evenals zachte toffee, rook en dennenhars. De Traigh Bhan is een zeldzame 19 jaar oude, ‘small batch’ botteling van Ardbeg, makers van ‘s werelds meest rokerige, turfachtige Islay malt whisky.

Er wordt elk jaar slechts één batch Ardbeg 19 Years Old Traigh Bhan uitgebracht, wat de intrige en mystiek vergroot… De whisky wordt 19 jaar lang gerijpt in een combinatie van Amerikaanse Eikenhouten en Oloroso Sherryvaten en niet koud gefilterd voor ultieme mondgevoel, diepte en body.