Ga naar de inhoud

Hart Brothers Balmenach 2015/9yo. Rum Cask

61.99

Een mooie Single Cask botteling van de Balmenach distillery, gebotteld door independent botter Hart Brothers. De whisky werd gedistilleerd in Januari 2015 en gebotteld in Maart 2024, op 46% alc. De whisky is 9 jaar oud en heeft zijn rijping gehad op een ex-rumvat wat zorgt voor mooie tropische tonen van geel fruit en vanille, kokos en wat lichte kruiden. 

  • Neus: Tropische aroma’s van ananas, banaan en mango komen naar voren, aangevuld met tonen van vanille en bruine suiker. Er is een subtiele hint van kokosnoot en een vleugje citroenschil, met een lichte achtergrond van eikenhout.
  • Smaak: Zoet en exotisch, met volle smaken van gekarameliseerde banaan, honing, en rietsuiker. De rumvaten brengen een rijke, romige textuur, met hints van toffee, gember en een vleugje kruidnagel, die zorgen voor diepte en complexiteit.
  • Afdronk: Middellang, met aanhoudende zoete en fruitige tonen. De afdronk is verwarmend en soepel, met een vleugje vanille en een lichte hint van eikenhout, die samen een zachte, tropische nasmaak achterlaten.

 

Categorieën: ,