Ga naar de inhoud

Proshyan 12 Years Old – Armenian Brandy

39.50

Armeense blended brandy, 40% alc. Druivensoorten – Kangun en Bananc․ Extract – minimaal 22 jaar in eikenhouten vat (Kaukasisch eiken, medium plus geroosterd, volume 300 liter). Armenië, Armavir, Tavush en Ararat regio’s․

  • Kleur: complexe goudbruine kleur met een glanzende rand, kristalhelder․
  • Aroma: rijke heldere smaak van sinaasappel- en grapefruitschil met gekonfijte korst, zoete banketbakkerskruiden en aangename tonen van glühwein․
  • Smaak: heldere smaak van pure chocolade, geroosterde notentonen (hazelnoten, amandelen, cashewnoten), bergamot en anijs, evenals lichte vanille, lange heldere afdronk met bitterzoete afdronk․

Serveren – het wordt aanbevolen om de brandy te serveren op een temperatuur van 18 graden, in een digestief glas (tulpvormig glas, op een korte steel met een smalle hals) voor versterkte wijnen en sterke drank

Categorie:

Het begon allemaal in 1995. Twee vrienden Armen Gasparyan en Eduard Chobanyan besloten een gokje te wagen en kochten een kleine oude fabriek die was overgebleven uit de tijd dat Armenië deel uitmaakte van de Sovjet-Unie. Ze waren vastbesloten en kozen ervoor om mousserende wijnen te maken.

Ze noemden de fabriek “Proshyan” en begonnen te groeien. Ze stopten niet bij mousserende wijnen, verlegden de grenzen van de Armeense wijnmakerij en waren de eersten die granaatappelwijn naar Armenië brachten.

Slechts twee jaar later, in 1997, bleef de groei van de wijnmakerij aanhouden en behaalde triomfen in het distilleren van wodka, het produceren van champagne en het maken van brandy. De meedogenloze zoektocht naar perfectie leidde tot het ontstaan ​​van premium Armeense dranken.