Ga naar de inhoud

The Hearach First Fill Oloroso Cask Matured

89.99

De nieuwe The Hearach Oloroso-expressie is volledig gerijpt in First fill Oloroso-sherryvaten, en geeft een gedurfde en diep aromatische smaak die voortbouwt op de complexiteit en drinkbaarheid die fans van The Hearach gewend zijn.

Deze rijke dram bevat tonen van sinaasappelschil, verwarmende kruiden, rook bij het haardvuur en geroosterde hazelnoten die doen denken aan een gezellige winteravond – een perfect gezelschap voor de koelere avonden naarmate deze langer worden en de herfstkou invalt.

Deze non-chill gefilterede whisky is licht geturfd op 12-15 ppm en wordt gerijpt in vaten die  zijn geselecteerd bij de gerespecteerde Bodega José y Miguel Martín (O.a. The Macallan, Kilchoman & The Lakes) in de prachtige regio Andalusië in Zuid-Spanje. Gebotteld op 46% alc.

  • Neus: eerste winteraroma’s van kaneel, sinaasappelschil en kruidnagel die doen denken aan Kerstmis. Groene tonen van kruiden en de nostalgische romigheid van witte chocolade
  • Smaak: walnoten en houtrook bij de open haard. De dram ontwikkelt zich met een vleugje tijm, op de voet gevolgd door gedroogde sinaasappels
  • Afdronk: in de afdronk komen er kruiden door, zoals vanillestokjes en een subtiel gevoel van kruidnagel, voor een lange afdronk van leer en zoethout.
 
Categorieën: ,