Bobby’s Schiedam Dry Gin is vernoemd naar Jacobus Alfons of Bobby, zoals zijn vrienden hem noemden. Bobby komt oorspronkelijk uit Indonesië, maar migreert op jonge leeftijd naar Nederland. Eenmaal aangekomen in Nederland raakt hij al snel verzot op jenever, maar hij mist bepaalde smaken uit Indonesië. Zijn jenever verrijkte hij met Indonesische kruiden en planten.
Bobby’s kleinzoon Sebastiaan ontdekte ergens in 2012 een oude fles in het huis van zijn moeder. Geïnspireerd door het verhaal over zijn opa en het unieke Indonesische recept, reisde hij af naar Gin City Schiedam. Daar ontmoette hij distilleerder Herman Jansen. Samen werkten zij aan het creëren van een nieuwe ginsoort door de Schiedamse jenever te combineren met de Indonesische kruiden en specerijen. Opvallend en typisch zijn de flessen door het Molukse designpatroon.
Naast jeneverbes zijn de volgende botanicals aanwezig in de Bobby’s gin: citroengras, kruidnagel, staartpeper, kaneel, rozenbottel, koriander en venkel. Deze exotische mix zorgt voor een verrassend zachte smaak die je niet snel vergeet. Al bij het openen van de fles word je getrakteerd op het aangename aroma van een combinatie tussen oosterse kruiden en citrus. In de mond is de gin wat steviger met venkel en citrus in de afdronk. Een echte traktatie voor iedere gin-liefhebber. Het is dan ook niet vreemd dat deze gin door het tv-programma Kassa is uitgeroepen tot beste Nederlandse gin!!
De perfect serve voor deze dry gin; vul een mooi glas met ijsblokjes, schenk in het glas 50ml. Bobby’s Schiedam Dry Gin en voeg 150ml premium Indian Tonic aan het geheel toe. Om het geheel af te maken voeg je als garnering een stukje sinaasappel toe met wat kruidnagel. Het enige dat je nu nog hoeft te doen is genieten van dit zalige geheel!