Ga naar de inhoud

Mount Gay Single Estate Series (#1) – 23/01/Bn-Qa

375.00

Een opwindende toevoeging aan de Mount Gay-collectie en de eerste in wat een jaarlijkse serie van de Barbados-distilleerderij zal worden. Hier hebben we de eerste Single Estate-rum! Gemaakt van suikerriet dat uitsluitend op het landgoed Mount Gay in Barbados is verbouwd en opzettelijk is verbouwd om melasse te maken voor de productie van rum, in plaats van voor de productie van suiker, bestaat de editie van 2023 uit een mix van de suikerrietoogsten van 2016 en 2017. Gefermenteerd met een giststam die uniek is voor Mount Gay, rijpte de rum tussen de zes en zeven jaar, voordat hij werd gebotteld op een bevredigende 55% Alc.

  • Neus: rijke, dichte lagen zoete melasse, kleverige karamel en crème brulée leiden de weg, met hopen bloemige vanille en een vleugje suikerachtige funk en leer dat zich daaronder nestelt.
  • Smaak: deze rum heeft een superieur bloemig profiel, met tonen van honing en hibiscus, voordat grote porties sappige guave en peer arriveren. Leerachtige eik voegt zich op tijd bij, met hopen zachte vanillepeul die overal doorheen rijdt.
  • Afdronk: een pittige toets van gekonfijte citroen voegt zich bij een kietelend kruidnagel, met roze peperkorrels die aan de randen kruipen voor de afdronk, terwijl bloemige vanille en boterachtige esters blijven hangen.

Op voorraad

Categorie: