Ga naar de inhoud

J. Lohr Cuvée POM 2021 – Paso Robles

69.99

De inspiratie voor J. Lohr Cuvée POM komt van de Grand Cru-wijnen van Pomerol op de beroemde rechteroever van Bordeaux. Deze legendarische wijnen bestaan ​​traditioneel uit Merlot en/of Cabernet Franc, met toevoegingen van andere traditionele rode Bordeaux-variëteiten. Bij J. Lohr krijgt ons wijnmakersteam de vrijheid om deze geweldige wijnen na te bootsen door het prisma van onze eersteklas Paso Robles-druiven.

De J. Lohr Cuvée POM uit 2021 toont aroma’s van zwarte kers, bosbes en braambes, gelaagd met gebakken taartbodem en cacaopoeder. Levendige zuurgraad, aanhoudende verse bessensmaken en een mollig middenpalet leiden tot een lange afdronk met tonen van gedroogde kersen en kruidnagel. 

Samenstelling Cuvée POM;

  • 81% Merlot
  • 19% Malbec
95 Points – WINE ENTHUSIAST, MAY 2024

Op voorraad

Categorie:

Jerry Lohr en zijn team zijn rasechte wijnpioniers in Californië. Al twee generaties lang hebben zij een leidende rol in Central Coast. Toen Jerry zich daar in de late jaren zestig vestigde, genoot het gebied nog geen fractie van zijn huidige status als een van Noord-Amerika’s meest vooraanstaande wijngebieden. Het was dus een grote gok voor de boerenzoon uit South-Dakota om een wijngaard aan te leggen in zo’n onontgonnen gebied. Zijn dappere besluit is in de loop der jaren echter rijkelijk beloond. Met zijn durf, visie en agrarische ervaring heeft Jerry Lohr een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de Californische wijnindustrie. Geheel terecht groeide J. Lohr Vineyards & Wines uit tot een van de meest gewaardeerde wijnhuizen van de streek en omvat het nu bijna 600 hectare cool climate wijngaarden in Monterey beplant met chardonnay, riesling en pinot noir. In Paso Robles verbouwt Lohr op nog eens 1200 hectare Bordeaux- en Rhône-druiven

.