Ga naar de inhoud

Scaia Bianca Garganega /Chardonnay

13.99

Van de kalkrijke vulkaangrond (Scaia) in de provincie Verona komen de handgeplukte druiven voor deze wijn. De verschillende variëteiten worden afzonderlijk vergist in gekoelde roestvrijstalen cuves zonder dat zuurstof de kans krijgt bij de most te komen. Op deze moderne manier is het mogelijk om toch frisse wijnen te maken van druiven uit zeer warme gebieden.

Daarna wordt geassembleerd met in verhouding iets meer garganega. Dat maakt de Scaia Bianca onder zijn glazen afsluiting helder strogeel van kleur met een iets groene schakering. De wijn geurt en smaakt intens en complex naar bloemen als acacia en jasmijn, stuift aroma’s van ananas, grapefruit en sinaasappel. Ook bespeur je een vleugje appel, peer, mango en zelfs iets van banaan.

2019, Garganega-Chardonnay, Veneto, Italië

In de mond is Scaia Bianca zachtfris met een mooie balans en prachtig Italiaans bittertje in de afdronk. Koel geschonken dus een verrukkelijk aperitief of goede begeleider van voorgerechtjes met vis, groenteschotels en koude gerechten. Eveneens voortreffelijk bij pasta, risotto’s en fruits de mer.

Categorieën: ,

Noordoostelijk van Verona verwerken de vier broers Castagnedi sinds 1989 diverse druiven afkomstig van hun 48 hectare bestrekkende landgoed tot prachtige wijnen.

Hier vormen de zeer kalkrijke heuvels tussen de Illasi- en Mezzanevallei op een hoogte variërend van 120 tot 320 meter boven de zeespiegel de bodem voor stokken van rode corvinone, corvina, rondinella en cabernet sauvignon; garganega en chardonnay voor witte.Aanvankelijk verkocht de familie de oogst aan de plaatselijke coöperatie maar door te investeren in de nieuwste technieken hoopten de Castagnedi’s de kwaliteit van hun wijnen te verbeteren en de overgang naar eigen domein gebottelde wijnen rendabel te maken.